Surdegsbaguetter och färskost

 
Krispiga surdegsbagetter som tog mig över 20 timmar att baka, med färskost till det är ju så himla gott.
Det här med brödbakning kommer jag aldrig att tröttna på. Bröd, ost, lite tomater och färska örter så har jag mat på en sommardag och njuter sittande på min gräsmatta. Förlåt jag glömde vin som kan vara så gott till det 😉
De där fransmännen vet hur man skall leve enkelt och gott…
 
Det är helt magisk och ovärderligt när man startar en deg i väntan på att det ska jäsa och sedan tar ut de krispiga och vackra baguetterna från ugnen. Under tiden de är i ugnen så älskar jag bara sitta och stirra på dem i ugnen medans de bakas i ugnen.
Kanske det låter konstigt men det är så häftigt att se hur varje bröd får sin egen shape där jag har snittad och hur det växer helt enkelt.
När brödet är bakat och har påbörjat sin vila fixar jag färskost av en av mina favorit smakkombinationer, grekisk yoghurt, rostade valnötter, vitlök och färs persilja från trädgården.
Så himla lätt att fixa egen färskost, bara våga blanda och testa. För för min del så ska min färskost ha en massa örter som jag bara älskar. 
Rena rama sommarmaten för mig. Tänk att bre denna goding på en bit baguett….mmmmm
 
Färskost
 
1 liter grekisk yoghurt
1 klyfta vitlök
1 dl finnhackad persilja
2 msk rostade, finnhackade valnötter
olivolja,salt
 
Gör så här
Låt yoghurten rinna av i ett durkslag med en kökshandduk på i ca 6 timmar. Smaksätt massan med salt, häll i valnötter, persiljan och finnriven vitlök. Bre ut i en tallrik, ringla över lite olivloja, garnera med persilja och valnötter.
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Surdegsbaguetter och färskost”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *