Äppelkaka med lime-ricotta kräm

 

 
Idag blev det en äppelkaka. Det är det bästa jag vet, att bara stå i köket och baka något gott för sedan ta fina bilder och ge mina recept till mina kära läsare. Det kanske låter lite konstig för er men för mig är det riktig terapi att baka eller laga mat.

Jag njuter verkligen av det och just därför så skapades min blogg för att visa och dela med mig av min passion med er andra som kanske också älskar laga mat och kikar in då och då för recept eller inspiration.

Men i vilket fall så är jag glad om jag inspirerar 🙂

 

Recept

4 ägg

2 dl socker

200 g crème fräsch

1 dl matolja

3, 5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk grovmalen kardemumma

3 stora äpplen i tunna skivor

1 msk rörsocker

1 tsk kanel

1 tsk grov kardemumma

 

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker ihop tills smeten blir fluffig. Blanda i crème fraichen och rör om försiktigt. Blanda alla torra ingredienser ihop, sikta till sist i smeten och rör ihop till en slät och klumpfri smet.

Häll smeten i en smord ugnsform och lägg de tunt skivade äppelskivorna runt på hela kakan. Strö över lite rörsocker, kanel och kardemumma och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills kakan har blivit torr. Man känner sin ugn bäst. Gör ett stickprov. Är det torrt när man tar ut stickan så är kakan färdigt. Den får inte bli för torr heller.

 

Lime- ricotta kräm

250 g ricotta färskost

3 msk florsocker

lime saft och zest av 2 lime

 

Gör så här

Blanda ricotta, florsocker, limezest och saft av lime och vispa allt till en slät kräm.

 

Sikta till sist florsocker över kakan. Bre ut en sked av krämen i en tallrik och lägg kakan på det istället för att hälla över krämen.

Njuuuut!

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *