Armeniska rätter

Jhengyalov hats

Jag har bakat en mycket traditionell armenisk rätt; – tunnbröd fylld med bara färska örter. Brödet heter Jhengyalov Hats och är mycket populär bland armenier och all de turister som en gång smakat det. Det ska vara 18 olika färska örter i fyllningen, i original receptet alltså men då vissa av dem bara finns i

Läs mer »

Armenisk gatha

Äntligen får ni receptet på min armeniska gatha. Hoppas att ni provar det och kommer med feedback. Med denna smördeg så kan ni baka piroger, pajer och baklava, Napoleonbakelser mm. Färdiga degen förvaras i frysen och kan tinas i kylen en dag innan ni behöver använda den. Recept på mina napoleonbakelser kommer inom kort. Det är med

Läs mer »

Armeniska smaker

Helst så lagar jag armenisk husmanskost.   Jag älskar färgerna, smakerna som tar mig till barndomen och Armenien på något sätt. Jag brukar alltid ha örter som jag torkar och hämtar med mig från hemlandet. Det finns en hel del som man inte får tag i här.   Armenisk dolma är så himla gott!!! Vad

Läs mer »

Lammfärsfyllda auberginer

  Det här är så gott alltså men det säger jag ju alltid! eller hur? Lammfärsfyllda auberginer på en mustig tomatsås och en massa färska örter. Jag älskar färska örter och kan inte tänka mig att laga mat utan det.   Det här är både gott och vackert och glöm inte hembakat bröd för att

Läs mer »

Auberginerullar

Hej på er,   Här får ni receptet på mina auberginerullar som gjorde succé på armeniska ambassadens invigning i Riddarhuset i Stockholm. Kommer ni ihåg att jag fick äran att laga buffén för 300 personer? Just de här rullarna var med fast med lite annorlunda garnering.   Alla gillade det och till och med kocken

Läs mer »

Mitt armeniska mini dessert bord

  Hej på er, hoppas att ni har haft en bra jul med era nära och kära. För mig är julfirandet inte över än då jag ska fira en gång till den 6/1, min armeniska jul enligt den gamla kalendern.   Det här är ingen tavla! Det här är mitt mini dessertbord, om ni skulle komma över till min

Läs mer »

Min armeniska dolma

  Recept   500g nötfärs 1 stor finhackad gul lök 1 stor msk tomatpuré 1/2 dl ris 1 tsk salt 1 tsk paprikapulver 1 krm finmalen svartpeppar 1 dl finhackade örter som persilja, basilika, koriander och kyndel   Grönsaker   1 stor smal zucchini 20 st. vindruvsblad (finns att köpa på burk) 2 medelstora tomater 1 stor

Läs mer »

Baba Ganush – Anna Style!

  Det här har ni säkert ätit utomlands som tillbehör meze på bordet eller kanske på  utlänska restauranger här i Sverige. Hur som helst så är det här för aubergineälskare. Jag brukar göra det här ganska ofta och äta med tunnbröd med andra smårätter innan varmrätterna är färdiga. Vi äter det med tunn bröd/armenisk lavash. Jag pratar

Läs mer »

Armenisk yoghurtsoppa/Spas

Här kommer det ett till recept på armenisk mat som många av er säkert inte känner till. Det är en mycket god yoghurtsoppa som heter Spas som kan ätas både varm och kall. Soppan innehåller förstås yoghurt, matvete och massor av färska örter, som koriander. Den här soppan har jag ätit från barnsben och den

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier