Mitt armeniska mini dessert bord

 
Hej på er,
hoppas att ni har haft en bra jul med era nära och kära. För mig är julfirandet inte över än då jag ska fira en gång till den 6/1, min armeniska jul enligt den gamla kalendern.
 
Det här är ingen tavla!
Det här är mitt mini dessertbord, om ni skulle komma över till min armeniska jul och nyår. En typisk blandning av färska frukter som granatäpplen, kvitten, mandariner eller satsumas samt nötter som valnötter, hasselnötter och annat samt torkade frukter som russin mm
 
Granatäpple är en av mest kända symbolerna för Armenien. Den symboliserar fertilitet, lycka och väktare mot det onda ögat. Så här dags på säsongen så åt jag det dagligen sedan jag var barn.
Jag använder den som garnering i min mat, i sallader, i efterrätter och äter den färsk som den frukt den är.
Valnötter används också mycket i det armeniska köket som i bakning, matlagning, inlagt i sockerlag (muraba) eller äter när de är färska.
 
 
Jag älskar alla dessa färger och just därför det blev så många bilder. Mycket snyggare att bjuda så här med bladen på tycker jag!
 
  
Jag lägger även fram mina bakelser och gifflar och lite torkade frukter på mitt bord.

Med det så har jag dessertvin, hemgjord likör och såklart armenisk konjak.

Rekvisitan i bilden är delvis köpt från Armenien och från loppis. Jag älskar att blanda gammalt med nytt.
 
Jag älskar mitt armeniska minidessert bord och vill att mina gäster ska känna sig välkomna.
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *