Jhengyalov hats

Jag har bakat en mycket traditionell armenisk rätt; – tunnbröd fylld med bara färska örter. Brödet heter Jhengyalov Hats och är mycket populär bland armenier och all de turister som en gång smakat det.
Det ska vara 18 olika färska örter i fyllningen, i original receptet alltså men då vissa av dem bara finns i Artsakh får man improvisera lite grann.  Här har jag har förenklat receptet så att vi alla ska kunna baka och njuta av detta bröd.
Det går utmärkt att använda de krukörter som säljs i de flesta mataffärerna. Men om man ska göra en stor sats som jag gör så borde man nog handla örter från utländska butiker. Där säljs färska örter i knipor eller kilovis.
Jag lovar att ni kommer att älska det här brödet.

Recept ca 6-8 st

5 dl ljummen vatten
10-12 dl mjöl
1,5 tsk salt
3 msk rapsolja
1 liten romansallad
salladslök
1 dragon
1 basilika
1 koriander
1 persilja
1 dill

Gör så här

Blanda vatten och salt i en bunke och häll i mjölet och arbeta ihop en mjuk deg. Häll inte i mjölet på en gång utan känn efter. Degen ska vara mjuk men inte kladdig. Låt degen vila under en köksduk i en halvtimme. Dela degen sedan i små bollar och låt dem vila en halv timme till.
Finhacka alla färska örter och salladen, salta, peppra, häll i oljan och blanda. Kavla ut tunna och runda bröd och lägg i 3 msk av örtblandningen, vik ihop och platta till med handen.
Baka i bägge sidor i en varm gjutjärnspanna, olja lätt emellanåt.
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *