Armeniska rätter

Armenisk Manti

  Armenisk Manti – inbakade små köttfyllda båtar/ öppna dumplings som serveras med tomatsås, yoghurtsås och chiliflackes. En mycket gammal armenisk rätt och lagas mest av västarmenier, bla i Libanon. Matkulturen och rätterna är lite olika i Väst respektive Öst Armenien och det finns även vissa regionala skillnader men som jag ser det är det

Läs mer »

Armenisk sommarsallad

  Armenisk sallad med spröda små gurkor, tomater och en massa färska örter. Så enkelt och så gott!   Den här serveras nästan vid varje måltid hemma och på restaurang. Den här kan jag påstå smakade nästan lika bra som de jag åt i somras när jag vara i Armenien. Med så få ingredienser så

Läs mer »

Vegansk dolma med bulgur och örter

  Vegansk dolma med bulgur och färska örter. Det avnjuts kall och med vitlöksyoghurt. En av många underbara rätter som jag har lärt mig av min underbara farmor Seda. Det här kommer ni att älska för att det innehåller inte så många ingredienser och ni har säkert allt redan hemma i skåpet. Det gäller bara

Läs mer »

Lavash munsbitar med fetaost och örter

  En sådan enkel somrig dukning med underbar doftande örtbukett, dragon och lavash bröd hela vägen från Armenien. Vilken lycka och absolut det bästa presenten som jag kan önska mig att få. Ätbara presenter och dofter som är bekanta för mig sedan jag var barn. Med färska örter, fetaost och lavash gör vi den bästa

Läs mer »

Armenisk nässelsoppa

Armenisk matig nässelsoppa med vårens spröda nässlor från trädgården. En matigare soppa med bulgur, potatis och spröda nässlor. En härlig och supergod soppa som tillagas så här dags i Armenien. Farmor Seda tillagade den och försökte övertala oss att äta för att den var så nyttig 🙂 En annorlunda soppa till skillnad från det ni

Läs mer »

Armenisk påsk

  En sista bild på hur armenisk påsk kan se ut. Har färgat äggen med lökskal som farmor brukade göra.  Äggen som sedan rullas in i armenisk lavash bröd med färska örter och smör. Färska örter som dragon, basilika och koriander är mycket god att ha i lavashrullen.  Denna tar mig till barndomen och alla

Läs mer »

Grönsaksdolma

  Armenisk dolma – smaker från mitt ursprung.  Smaker som jag behöver och längtar efter då och då och som ger mig trygghet. Det finns så många olika varianter och sätt att laga dolma och just den här är egentligen en variant av sommardolma då man har alla grönsakerna till hands. Då är det absolut

Läs mer »

Armenisk böngryta

  Hej på er, det var inte igår!   Idag bjuder jag på ett recept på en armenisk vegetarisk böngryta som passar perfekt till en kall vinterdag. Den är faktiskt billig och väldigt gott. Farmor Seda brukade laga den för oss och jag älskade den.   Jag saknar min älskade farmor så himla mycket. Minnerna lever

Läs mer »

Jhengyalov hats

Jag har bakat en mycket traditionell armenisk rätt; – tunnbröd fylld med bara färska örter. Brödet heter Jhengyalov Hats och är mycket populär bland armenier och all de turister som en gång smakat det. Det ska vara 18 olika färska örter i fyllningen, i original receptet alltså men då vissa av dem bara finns i

Läs mer »

Armenisk gatha

Äntligen får ni receptet på min armeniska gatha. Hoppas att ni provar det och kommer med feedback. Med denna smördeg så kan ni baka piroger, pajer och baklava, Napoleonbakelser mm. Färdiga degen förvaras i frysen och kan tinas i kylen en dag innan ni behöver använda den. Recept på mina napoleonbakelser kommer inom kort. Det är med

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier