Armenisk sommarsallad

 
Armenisk sallad med spröda små gurkor, tomater och en massa färska örter. Så enkelt och så gott!
 
Den här serveras nästan vid varje måltid hemma och på restaurang. Den här kan jag påstå smakade nästan lika bra som de jag åt i somras när jag vara i Armenien. Med så få ingredienser så enkelt och så gott. Med små tomater, (västerås) gurka som är fast och har mycket smak och viktigast av allt blandade färska örter som jag plockade från trädgården. Jag har vanlig och purple basilika, dill och persilja. Jag är extra förtjust i den purple basilikan som är otrolig god och vacker 😉
 
Recept
 
300 g körsbärstomater
5-6 små västeråsgurkor
basilika
dill
persilja
olivolja
salt, peppar
 
Gör så här
 
Dela tomaten i mitten, skär gurkan i ca 1 cm tjocka skivor. Finhacka basilika, dill och persilja. Blanda allt i en skål, ringla över olivoljan, salta, peppra och blanda ihop. 
 
Enkelt va!
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *