Armenisk matig nässelsoppa med vårens spröda nässlor från trädgården. En matigare soppa med bulgur, potatis och spröda nässlor. En härlig och supergod soppa som tillagas så här dags i Armenien.
Farmor Seda tillagade den och försökte övertala oss att äta för att den var så nyttig 🙂
En annorlunda soppa till skillnad från det ni är vana vid vill jag lova. Jag är övertyga om att ni kommer att älska den – det känner jag på mig 😉
Dessutom kan det vara ganska skönt med en rejäl järndos emellan alla grillade måltider såhär dags!
Recept
1 stor potatis
1/5 dl mellangrov bulgur
1,5 liter nässlor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tärning grönsaksbuljong
1 liter vatten
salt, peppar
Gör så här
Finhacka löken och vitlöken, låt dem svettas i smör. Skär potatisen i små kuber och häll i kastrullen med löken. Tillsätt bulgur, vatten, buljongtärning och låt det småputtra i ca 5 minuter. När potatisen är klar tillsätter du nässlorna och låter det koka i ca 3 minuter. Det får inte koka sönder!
Servera med bröd och vitlöksyoghurt. Det gör man genom att blanda ihop 3 msk grekisk yoghurt med en finriven vitlöksklyfta.
2 reaktioner på ”Armenisk nässelsoppa”
Mums vad gott! Kolla gärna in min blogg, där jag idag bjuder på ett recept på superenkla quesadillas! http://www.hemmarecept.blogg.se <3