Pizza, piroger & paj

Zucchinitartelett

Jag älskar tartelett och matpajer i alla former, särskilt när de innehåller en massa ost. Det är så tacksamt att baka en spån som räcker till många. Denna gång har jag bakat en härlig zucchinitartelett med Parmesan och Pecorino, två italienska hårdostar som jag använder ganska ofta i matlagningen. Det blev så krämig och god,

Läs mer »

Ryska Blinchiki

Blinchik är ryska pannkakor-crêpes fyllda med söta eller matiga fyllningar. Fantastiskt goda med vilken fyllning som helst. Hemgjorda blinchik har jag ätit sedan barnsben och likaså många andra ryska maträtter. Just köttfyllda blinchik har jag lite speciella minnen av.  Det är nämligen så att i Armenien tillagar man blinchik inför stora helger men mest under

Läs mer »

Ryska piroger- Peroshki

  Rysk Peroshki är streetfood i de flesta östeuropeiska länder. Underbar goda friterade piroger med potatisfyllning. Om ni undrar varför jag har bakat dessa piroger så kan jag berätta att det här lagas i varje armeniskt hem och är en stor favorit. Man kan göra dem även med köttfärs men eftersom jag älskar potatis så

Läs mer »

Kantarellpaj

  Ovanligt varmt för en oktoberkväll. Med fönstret på glänt och färdigdukat. Det är brittsommar!   Kunde inte hålla mig borta från skogen, tog en promenad och kom hem med en massa gula kantareller. Då blir det paj såklart! en riktig god, enkel paj med få ingredienser. Det blir gott ändå för jag har skogens

Läs mer »

Karl-Johan pizza

  Karl-Johan pizza Det här får man om man gifter ihop facaccia och pizza och har en förkärlek för Karl-Johan svamp! Det här är årets första skörd och kan redan konstatera att iår är det Karl- Johan år. Passar perfekt att tillaga den nu på fredag eller vilken dag som helst egentligen.      Små

Läs mer »

Små tomatpajer

  Recept för 6 st små pajer   Pajdeg   125 g kall smör 3 dl mjöl 2-3 msk kall vatten   Fyllning   1 gul lök 250 g små tomater Färsk oregano olja till stekning Garnering -fetaost och valnötter   Mjölkblandning   1/2 dl mjölk 1/2 dl grädde 3 ägg 1 msk mjöl 2

Läs mer »

Spenatpiroger

  Hej på er,   Jag älskar piroger, det är nog min grej känner jag. Med valfri fyllning funkar pirogerna till soppa, mellanmål eller äta som det är med en god grönsallad om man inte har tid eller orkar laga något annat. Jag använder fryst spenat som får stå och tina i kylskåpet. Funkar hur bra som helst. Viktigt

Läs mer »

köttpiroger

Hej på er, de här pirogerna är skitgoda om man får uttrycka sig så och passar att äta med soppa, sallad eller som de är. Riktig poppis både hemma och bland gästerna och just därför ska ni få receptet. Ett viktigt detalj som lyfter upp de här och all min matlagning är ju härliga färska kryddor

Läs mer »

Kantarellmackor deluxe

  Jag gjorde mycket goda kantarellmackor med nyskördade kantareller och med hembakat bröd idag. Helt underbart! –  från skogen till bordet och fort som bara den till hungriga munnar! Jag älskar skogspromenader och tillbringar så mycket tid jag bara kan i skogen tillsammans med min äkta hälft i jakt på goda svampar och samtidigt så njuter vi

Läs mer »
fetaostpiroger

FETA Fetaost piroger

Hej på er! Häromdagen så gjorde jag piroger med fetaostfyllning. Så otroligt goda och ganska enkla att göra. Det här är för fetaostälskare som mig! Jag älskar fetaost så otrolig mycket och har det alltid hemma. Jag köper alltid äkta grekisk fårost eller bulgarisk och tycker att de sorterna är otrolig goda. Det finns mycket FUSK

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier