Pizza, piroger & paj

Smördegspiroger med svamp, karamelisterad lök & Le Gruyère AOP

  Smördegspiroger med svamp, karameliserad lök & Le Gruyère AOP Réserve. När vi gör piroger brukar vi alltid samlas tillsammans i köket, prata, skratta och baka tillsammans. Det tar mig tillbaka till min barndom, där piroger alltid var en rätt på matbordet när familj och vänner samlades. Något  att äta när man är with friends

Läs mer »

Svamppizza

Underbar goda pizzor med trattkantareller och gula kantareller – skogens guld. Pizzorna är toppade rikligt med kantareller, lök och med olika ostar, mascarponeost, västerbottensost eller parmesan. Glöm inte att garnera med färska örter, precis innan servering! Så himla enkelt och gott! För er som tycker om lite rökig smak, toppa pizzan  med rökt italiensk skinka.

Läs mer »

Svamppirog med Västerbottensost

En smarrig pirog med blandsvamp och västerbottensost. Det bästa av två världar! En underbar god pirog som räcker till många. Servera gärna pirogen med en grön sallad så blir alla mätta och glada. Degen är en höjdare för mig och används i många av mina recept till olika piroger. Den gör halva jobbet och pirogen

Läs mer »

Piroger med potatis & karamelliserad lök

Frasiga piroger med krämig potatis och karamelliserad lök. Jag älskar piroger med olika fyllningar men dessa är på god väg att bli våra nya favoriter. Med en mycket lättbakat krispig deg som passar till att baka pajer och piroger. De går utmärkt att frysa in och ta ut vid behov men det förutsätter förstås att

Läs mer »

Zucchinitartelett

Jag älskar tartelett och matpajer i alla former, särskilt när de innehåller en massa ost. Det är så tacksamt att baka en spån som räcker till många. Denna gång har jag bakat en härlig zucchinitartelett med Parmesan och Pecorino, två italienska hårdostar som jag använder ganska ofta i matlagningen. Det blev så krämig och god,

Läs mer »

Ryska Blinchiki

Blinchik är ryska pannkakor-crêpes fyllda med söta eller matiga fyllningar. Fantastiskt goda med vilken fyllning som helst. Hemgjorda blinchik har jag ätit sedan barnsben och likaså många andra ryska maträtter. Just köttfyllda blinchik har jag lite speciella minnen av.  Det är nämligen så att i Armenien tillagar man blinchik inför stora helger men mest under

Läs mer »

Ryska piroger- Peroshki

Rysk Peroshki är streetfood i de flesta östeuropeiska länder. Underbar goda friterade piroger med potatisfyllning. Om ni undrar varför jag har bakat dessa piroger så kan jag berätta att det här lagas i varje armeniskt hem och är en stor favorit. Man kan göra dem även med köttfärs men eftersom jag älskar potatis så detta

Läs mer »

Kantarellpaj

  Ovanligt varmt för en oktoberkväll. Med fönstret på glänt och färdigdukat. Det är brittsommar!   Kunde inte hålla mig borta från skogen, tog en promenad och kom hem med en massa gula kantareller. Då blir det paj såklart! en riktig god, enkel paj med få ingredienser. Det blir gott ändå för jag har skogens

Läs mer »

Karl-Johan pizza

  Karl-Johan pizza Det här får man om man gifter ihop facaccia och pizza och har en förkärlek för Karl-Johan svamp! Det här är årets första skörd och kan redan konstatera att iår är det Karl- Johan år. Passar perfekt att tillaga den nu på fredag eller vilken dag som helst egentligen.      Små

Läs mer »

Små tomatpajer

  Recept för 6 st små pajer   Pajdeg   125 g kall smör 3 dl mjöl 2-3 msk kall vatten   Fyllning   1 gul lök 250 g små tomater Färsk oregano olja till stekning Garnering -fetaost och valnötter   Mjölkblandning   1/2 dl mjölk 1/2 dl grädde 3 ägg 1 msk mjöl 2

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier