Smördegspiroger med svamp, karamelisterad lök & Le Gruyère AOP

 

Smördegspiroger med svamp, karameliserad lök & Le Gruyère AOP Réserve.
När vi gör piroger brukar vi alltid samlas tillsammans i köket, prata, skratta och baka tillsammans.

Det tar mig tillbaka till min barndom, där piroger alltid var en rätt på matbordet när familj och vänner samlades. Något  att äta när man är with friends or in need of comfort, men alltid tillsammans. Det är hela glädjen att dela och äta tillsammans. Min absoluta hemliga ingrediens är kärlek och Le Gruyère osten såklart.

 

Recept ca 9 st. 

1 st. rektangulär smördegsplatta (250g)
300g riven Le Gruyère AOP Réserve
500 g shampinjoner
1 stor lök
50g smör
2 msk vinäger
1 tsk socker
salt, peppar
färsk timjan

ägg till pensling

 

Gör så här

Skala och skär löken i tunna skivor och smörstek med hälften av smöret i medelvärme. Häll i vinäger och socker och låt det karameliseras en stund.
Ta bort från pannan. Skär svampen i skivor och smörstek, salta och peppra. Blanda ihop svampen med karameliserad lök och finhackad timjan.
Rulla ut smördegsplattan och skär i rutor. Fördela Le Gruyère i varje ruta, sedan fyllningen och toppa med ytterligare ,ed Le Gruyère. Vik ihop kanterna med fingertopparna, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min eller tills de får fin färg.

Baka dessa och njut…

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *