Ryska Blinchiki

Blinchik är ryska pannkakor-crêpes fyllda med söta eller matiga fyllningar. Fantastiskt goda med vilken fyllning som helst. Hemgjorda blinchik har jag ätit sedan barnsben och likaså många andra ryska maträtter. Just köttfyllda blinchik har jag lite speciella minnen av. 
Det är nämligen så att i Armenien tillagar man blinchik inför stora helger men mest under jul och nyår. De ska vara tunna och ska stekas försiktigt så att de bara får lätt gyllenbrun färg. Det tog tid att göra dem perfekta men det var det värt.
Som barn var det här en av de rätter jag eftersträvade att kunna tillaga när jag väl blev stor. Nu har det gått många år och jag håller traditionen. 
Min familj älskar också blinchik. 
Recept 15 st
2 ägg
5 dl mjölk
2 dl mjöl
3 msk olja
salt
 
Fyllning
 
500 g nötfärs
1 gul lök
persilja, koriander
3 msk olja
salt, peppar
 

Gör så här

Häll alla ingredienser till pannkakorna i en skål och mixa ihop till en klumpfri smet, som en vanlig pannkaksmet fast mycket tunnare. Låt det stå en stund. Under tiden steker du köttfärsen i en panna med lite matolja, tillsätt finhackad lök och stek en stund till under omröring. Salta, peppra och tillsätt finhackad persilja och koriander. Ta bort från plattan och låt det vila.

Stek plättarna i låg värme utan att de får för mycket färg. Ta halv dl smet till varje pannkaka och olja pannan emellanåt. Låt det svalna en stund. Fyll varje pannkaka med ca 1,5 msk fyllning, vik in kanterna och rulla ihop. Förvara i kylen och stek sedan i smör innan servering.

Servera med smetana.

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *