Bröd

Pitabröd med örtolja

  Ört olja   1,5 dl olivolja 1 klyfta vitlök en knipa, basilika, dragon, koriander   Gör så här   Grovhacka de färska kryddorna och mixa ihop med vitlöksklyftan och olivoljan till en grov massa. Lite som pesto liknande men grövre i konsistensen.   Pitabröd   8-10 dl mjöl 25 g jäst 1.5 tsk salt 4

Läs mer »

Hembakat,vad annars!

  Om jag älskar att baka bröd? Finns nog inget godare än att ta ut en platta med hembakad bröd från ugnen och doften som sprider över hela huset. Just dessa småbröd har jag bakat med dinkelmjöl från Saltå och durum. Älskar att blanda mjölsorter men köper alldrig färdiga blandningar, Gud vet vad de har

Läs mer »

Konstig abstinensbesvär – Surdegsbrödsbakning…

Har jag nämnt att jag bara ääälskar bröd? – säkert har jag det, men inte vilket som helst utan hembakad surdegsbröd! Jag använder samma recept varje gång men varierar med olika mjölsorter.   Men efter ett tag så vågar man ta ögon mått och inte följa någon recept alls utan lita på mina händer och hur

Läs mer »

1 kilo passion

Hej på er,   1 kilo passion kreation surdegsbröd som jag bara älskar. Receptet är detsamma alla gånger jag bakar men varierar min bakning genom att testa olika mjölsorter. Men ska jag vara ärlig så älskar jag mest vitt bröd med durumvete och dinkelmjöl. Kanske inte så nyttigt men ändå. Bakar ni också surdegsbröd?      

Läs mer »

Småfranska

Hej på er, jag älskar hembakat bröd och helst surdegsbröd. Surdegsbröd kräver mycket tid och planering som ni vet så här kommer ett recept på en variant som jag brukar också baka när det ska gå lite snabbt. Passar utmärkt till lyxiga mackor, frukost och går även bra att frysa in. Jag älskar vit bröd

Läs mer »

Surdegsbrödbakning är som konst

    Bilden före och efter säger nog allt! tycker ni inte det? Tänk att jag blev helt kär i surdegsbrödsbakning. Jag kan sitta och kolla hur brödet bakas i ugnen men njuter minsta lika mycket av processen innan dess. Det är ju fantastisk eller hur? Det här brödet är 1 kilos bröd med durumvete och dinkelmjöl

Läs mer »

Franska baguetter

    Där ligger mina små fransmän och vilar sig bredvid varandra, jäser och mår gott! De här rackarna är de godaste och krispigaste baguetter som jag har bakat. Det är Sebastien Boudest recept så jag tänker inte ta all ära men jag har lyckats att baka och leverera i alla fall.Det tar inte så lång tid och

Läs mer »

La baguette

Nu har jag bakat riktiga franska baguetter från Sebastiens bok. Ganska lätt att göra degen men man måste ha tålamod och vänta ett dygn eller mer. Med den här metoden får man ett ljuvlig, friskt och smakfyllt bröd. Det här receptet är utmärkt just för att baka baguetter. Med samma deg kan man göra pissaladiere. Det är en sorts pizza från

Läs mer »

Annas baguetter

Bröd är det fösta man tänker när man ska börja duka bordet, så är det är i mitt hem iallafall. Bröd och salt först av allt, vi äter bröd med allt. Jag har sett och lärt mig sedan barnsben. Ingenting slår hembakat bröd. Man äter det även om man inte är hungrig, med feta ost,

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier