Pitabröd med örtolja

 
Ört olja
 
1,5 dl olivolja
1 klyfta vitlök
en knipa, basilika, dragon, koriander
 
Gör så här
 
Grovhacka de färska kryddorna och mixa ihop med vitlöksklyftan och olivoljan till en grov massa.
Lite som pesto liknande men grövre i konsistensen.
 
Pitabröd
 
8-10 dl mjöl
25 g jäst
1.5 tsk salt
4 dl ljummet vatten
 
Gör så här

Blanda vatten, salt, och jäst i en stor skål och blanda till det löses upp. Börja hälla i vetemjölen och arbeta ihop. Lägg degen på bordet och knåda mer. Degen ska inte vara lös och inte för hård heller så känn efter och mjöla med durumveten till du får en smidig deg. Knåda till en stor boll och låt det jäsa i ca 30 minuter, antingen på bordet under en handduk eller i skålen. Låt det jäsa till dubbel storlek. Ta och forma ca 20 st. små bollar. Sätt på ugnen på 250 grader under tiden så att den blir ordentligt varm. Kavla ut bollarna till runda kakor ca 12 cm i diameter, vik in kanterna till mitten, mjöla vänd på dem och låt det jäsa i 5 min. Kavla ut kakorna igen och låt jäsa ytterligare 5 min på plåten. 

Grädda mitt i ugnen tills de får fin färg. Det tar max 5 minuter. Ta ut brödet och pensla på örtoljan och strö över lite flingsalt.

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Pitabröd med örtolja”

  1. Hej Anna!
    Det ser jättegott ut, kommer att testa det nästa gång vi ska ha meze. Får jag fråga var du har hittat den lilla skålen som du har örtoljan i?
    Hälsningar /AM

    1. Hej Anna-Maria, tack så mycket. Härligt att du vill testa, återkom gärna och berätta hur det gick. Jag har köpt den lila turkosa skålen från loppis. Jag älskar gamla saker till köket. Kram Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *