Långjästa bröd

 
Gårdagens bakning!!!
 
Vilken härlig känsla att ta ut dessa bröd från ugnen. Antingen så har jag alltid en gryta på spisen med mat eller något som bakas i ugnen. Jag älskar det!
 
Brödbakning – det doftar juvligt och jag känner mig rik på alla sätt. Man kan tycka att det är en konstig känsla men jag hittar ingen bättre beskrivning. Jag har bakat med mjöl från Orga Kvarn och kan varmt rekommendera er att prova också.
Dagens bröd inehåller lite jäst men jag låter det jäsa under lång tid i kylen. ett tips är att göra degen på kvällen och baka på morgonen.
 
Recept
 
8-10 dl mjöl
5 g jäst
1.5 tsk salt
4 dl ljummet vatten
 
Gör så här

Blanda vatten, salt, och jäst i en stor skål och blanda tills det löses upp. Börja hälla i vetemjölen och arbeta ihop. Lägg degen på bordet och knåda ordentligt. Degen ska inte vara lös och inte för hård heller så känn efter och tillsätt mjölet tills du får en smidig deg. Knåda till en stor boll och dela i två delar. Mjöla ordentligt i de två brödkorgen och lägg i degen i var sin korg. Täck med en köksduk.

Låt det jäsa i kylen minst i fem timmar. Stjälp upp på bakstenen som är redanuppvärmd. Akta dig så du inte bränner dig!

Du har fårstås satt på ugnen på 250 grader under tiden så att den är ordentligt varm. Lägg in brödet och grädda den mitt i ugnen i ca 40 min tills det får fin färg.

Mer bröd åt folket!!!

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *