Grillade kycklingsben med veggies, lavash & Lohmanders nya Premiumsås

 
Lohmanders lanserar nya premium såser Rotisserie By Lohmanders som passar att äta till kyckling. Efter ha provat alla tre smaker Soltorkad Tomat, Basilika & Citron samt Curry Madras & Mango så hittar jag en favorit, basilika & citron.
Nu har jag skapat ett recept som jag hoppas att ni vill prova och tillaga denna sommar.
Som en storgrillälskare så grillade jag kycklingsben, stor fat med grillade auberginer, zucchini, tomater och paprika. Släng på även ett par citronhalvor på grillen och låt dem grillas till de får ordentlig färg. Den karameliserade citronen får en sötsur smak och förhöjer smakerna av de grillade tillbehören.
Bakade även lavsh/tunnbröd för att kunna omfamna alla grillade härligheter och förhöja njutningen än mer. 
 
 
Jag bjuder mina läsare på var sin sås men skynda på då det gäller de första 250 läsarna.
Tryck här och få en kupong 🙂
 
 
Kycklingben
 
1 kg kycklingsben
1 tsk smoked paprilapulver
1,2 tsk svartpeppar
3 msk olivolja
1,2 salt
 
Gör så här
 
Blanda alla kryddor med olivolja till en marinad och gnid in det i den rumstempererade kycklingsbenen. Grilla på indirekt värme i ca en 15-20 min. Vänd ofta för att få jämnare grillning och saftig resultat.
 
 
Grillade grönsaker
 
1 stor aubergine
1 stor zucchini
200 g Cherry tomater
1 stor röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
 
Gör så här
 
Skär auberginen och zucchinin i ca 0,5 – 1,0 cm tjocka avlånga skivor, skär paprikan i skivor. Blanda i finriven vitlök med olivolja och rör om. Ringla över grönsaksskivorna och grilla tills de fått fin färg på bägge sidorna.
 
 
Recept lavash ca 15 små
 
800 g ljummet vatten
13-14 dl mjöl
1,5 tsk salt
 
Gör så här
 
Blanda vatten och salt i en bunke och häll i mjölet och arbeta ihop en mjuk deg. Häll inte mjölet på en gång utan känn efter. Degen ska vara mjuk men inte kladdig. Låt degen vila under en köksduk i en halvtimme. (Sätt ugnen på 250 grader). Dela degen sedan i små bollar och låt det vila en halvtimme till. Kavla ut tunna och runda bröd och baka mitt i ugnen tills ena sidan har fått färg och vänd sedan och baka färdigt.
Om bröden blir torra så kan man stänka lite vatten på dem och täcka med en köksduk en stund och då blir de mjuka igen.
 
Hoppas att ni blir inspirerande av min italien style grillmiddag 🙂
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *