Plockmat

Bruschetta med serranoskinka, mandelkremla & parmesan

  Något bakat, något köpt och något plockat. Serranoskinka, mandelkremla, parmesan & purple basilika! En härlig och god kombo i all sin enkelhet. Mandelkremlan, drottningen av alla kremlor, har rödbrun hatt, krispig konsistens och nötliknande smak och passar utmärkt med skinkan. Och ja det går att bra att äta dessa rå men inte i mängder

Läs mer »

Sötpotatis crostini

    Sötpotatis crostini kryddat med solstrålar, toppade med goda ostar, nötter, rökt lax och örter. Tunna sötpotatisskivor som bakas i ugnen och blir riktigt krispiga. Hemligheten för att få riktig krispiga skivor är att låta dem ligga i kall vatten så att stärkelsen försvinner. Ta hjälp av en mandolin för att få fina och

Läs mer »

Aptitretare

  Det här är den bästa aptitretaren för mig. Lite uppvärmning innan maten är klar, typisk armenisk också för den delen. Matbordet dukas alltid med en massa små kalla rätter som armenisk ost, färska örter, oliver, ttu (inlagda grönsaker) mm. Det är som tapas eller meze innan varmrätterna alltså. Bröd och armenisk lavash (tunnbröd) är ett

Läs mer »

Ört och nötfylld brie med rostade tomater

Det här är för er alla ostälskare som jag. Jag har pimpat min brieost med favo smakkombinationer som rostade valnötter, färska örter och toppad med ugnsrostade tomater. Tänk, i en enda tugga får man den krämiga osten med fräscha smaker av koriander, basilika och krispiga rostade valnötterna som sedan översköljs av den söta syrliga saften av rostade tomater som exploderar i munnen.

Läs mer »

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier