Björnbärskaka

En enkel kaka med björnbär från trädgården. En mjuk och härlig kaka som jag har bakat i en gammal keramikform, köpt på loppis.
Har skördat så mycket så det blev flera såna kakor till kaffet här hemma men även till kollegorna. Så tacksam för min vackra trädgård och allt som jag har odlat.

Jag kunde inte låta bli att lyxa till det lite så jag gjorde en glasyr bestående av björnbär och florsocker.
Visste blev det en fin kaka i lyxförpackning!?

 

Recept

3 ägg
3 dl socker
120 g smör
0,5 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
100 g färska björnbär

 

Glasyr

4 dl florsocker
björnbärssaft (koncentrerad)
ett par droppar citronsaft

Blanda björnbärssaft i florsockret, en tsk i taget tills du får en trögflytande konsistens.

 

Gör så här

Vispa ägg och socker fluffigt i ca 5 min. Smält smöret och häll i smeten med resten av ingredienserna. Blanda ihop försiktigt till en slät smet. Häll i hälften av smeten i smord och broad form, lägg i bären i mitten och häll över resten av smeten.
Grädda nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna. Häll över glasyren och njut…

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *