Linguine Alle Vongole

 

Pasta Vongole med hjärtmusslor och med lite armenisk touch.
Då undrar ni hur!? En rejäl skvätt armenisk konjak istället för vinet. Rikligt med vitlök och hetta av chili så blev såsen helt gudomlig.

Det behövs också ett par bitar av surdegsbröd för att rensa tallriken.
Allt annat skulle vara konstigt hemma hos mig ; ) Den här rätten är en av min många favoriter från Italien. Inspirationen kommer just därifrån.


Ställen jag har besökt, handlat ifrån och interagerat med lokalbefolkningen. De tillagar allt på ett mycket enklare sätt än de recept som vi stöter på här. Jag har mycket att lära mig, framförallt att träna på att laga mat med få ingredienser som i detta fall.

Vill man hålla sig till originalreceptet, bytt ut konjak till vin och ta bort ansjovis.

 

Recept 4 pers.

1 pack linguine
1 nätt hjärtmusslor
3 filé ansjovis
2 vitlöksklyftor
1/2 dl konjak
Färsk persilja

 

Gör så här

Börja koka pastavatten i en stor kastrull.
Häll ca 3 msk olivolja i en panna och värm. lägg i ansjovisfiléer med pressade vitlöksklyftor i oljan och låt det smälta i olivolja i låg värme. Häll i musslorna och rör om, häll i konyak, lägg på locket och låt det gotta sig i pannan. Koka pastan i en riklig saltat vatten men 3 minuter mindre än vad det står på förpackningen.
Häll i pastan i pannan med lite pastavatten och fortsätt koka under omröring. Häll i persiljan. Rätten börjar tjockna lite av pastavattnet och redo att servera.

Servera god bröd med pastan. Man måste rensa sin tallrik för guds skull 😉

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *