Fisksallad

Jag har återskapat den godaste fisksalladen ”Salpicon” som  jag föll för i Gran Canaria. En härlig fräsch fisksallad med mycket syra, sälta och rikligt med olja.
Jag har tillagat den men egen touch med torskfilé. Här behövs också vitlöksbröd såklart för att rensa tallriken med. Här kommer recept så får ni får ni också njuta av den.

 

Recept 4 pers. 

250 g torskfilé
1 stjälk grön selleri
1 stor tomater
1 gul lök
1/2 grön paprika
1 vitlöksklyfta
Saft och zest av en lime
Saft av en halv citron
1 msk hackad färsk koriander
1 dl olivolja
Salt, peppar

 

Gör så här

Lägg torskfilén i saltlager med 1 liter kall vatten och 1 dl salt i 1,5 timme. Koka vatten i en kastrull, lägg fisken i och låt det koka på låg värme. Fisken är färdig när den nått 50 grader.
Ta ut och låt den svalna. Hacka lök, paprika, selleri och tomater i små kuber och häll i en skål. Tillsätt finriven vitlök, koriander, citron och limesaft med zest. Dela fisken i små bitar och rör om det i salladen. Häll över olivolja, salta och peppra.
Smaka av och tillsätt  mer syra eller olja efter smak. Njut av salladen med vitlöksbröd.

Salladen är till och med ännu godare dagen efter!

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *