Ört och vitlöksbaguetter

Ört och vitlöksbaguetter med goda tillbehör i min smak. Ibland så räcker det bara med en bit god bröd och ost. Varför krångla till det liksom!?

Just dessa vridna bagetter är jag extra förtjust i. De formas lite olika i ugnen under gräddningen. Ser mindre perfekta ut än vanliga baguetter men är fantastisk goda med vitlök och örter, dvs något för oss vitlöksälskare. Baka och duka fram som jag har gjort så får du en komplett måltid.

 

Recept för 4 bröd

5 dl vatten
5 dl vetemjöl
5 dl durumvete
1 tsk salt
25 g jäst
2 vitlöksklyftor
30 g färska örter

 

Gör så här

Blanda vatten, salt, socker och jäst i en stor skål och blanda till det löses upp. Börja hälla i vetemjölet och arbeta ihop. Skala och skiva tunnskiva vitlöken och häll i degen. Nu när degen är ganska lös börja med att hälla i durumvete mjölet och knåda. Häll degen på bordet och knåda mer. Degen ska inte vara lös och inte för hård heller så känn efter och mjöla med durumveten till du får en smidig deg. Knåda till en stor boll och låt det jäsa, antingen på bordet under en handduk eller i skålen. Jäs till dubbel storlek. Ta och forma och vrid till ca 25 cm långa baguetter. Sätt på ugnen på 275 grader under tiden så att den blir ordentligt varm. Lägg baguetterna på en mjölad bakplåt och jäs en kvart till.
Mjöla med durumvete, sänk värmen till 250 grader och grädda mitt i ugnen tills de får fin färg. Det tar ca 20-25 minuter. Ta ut brödet och låt det vila på galler.

Man känner sin ugn bäst, jag brukar ha ett fat med vatten i underst i ugnen som håller ugnen fuktig, då får brödet en fin krispig yta.

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *