Ugnsbakat lax med paprikasås

Ugnsbakat lax med krämig paprikasås och färsk oregano. Det här är jättegott och dessutom en av de snabba middagar som de flesta av er älskar. 
Om ni undrar varför oregano och inte basilika så beror detta på att jag har en hel del oregano i trädgården just nu.
Alla örter behöver kärlek 😉
 
Recept
 
4 laxfiléer (125 g)
250 g crème fraiche
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
salt, rosépeppar
 
färsk oregano till garnering
 
Gör så här
 
Dela och kärna ur paprikan, ta bort de vita delarna och skär i små bitar. Skala, dela löken och finhacka.
Låt paprika och löken svettas i olja i en panna på medelvärme tills de blir mjuka. 
Häll i crème fraichen, blanda ihop, salta, peppra och smaka av.
Salta och peppra laxen, ringla över olivolja. Häll röran i en form, lägg på laxfiléerna och grädda mitt i ugnen i 15 min i ca 220 grader. 
Garnera med färsk oregano innan servering.
 
 

 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *