Aprikosjuice

 
Nu är jag här i Armenien. Det är så himla varmt och skönt här! ååå vad jag hade saknat detta! 

Har pysslat med uteköket och tagit fram allt på nytt så jag kan börja tillaga, grilla och vara där ute så mycket som jag bara kan. Jag har fått många önskemål från er om att just visa så mycket armenisk mat som möjligt. Det ska jag verkligen försöka göra.

Men det första som jag gör ändå är ta hand om alla aprikoser från trädgården. Så gjorde jag denna goda aprikosjuice som farmor brukade göra. 

Det är väldigt vanligt att man använder hela frukten när man gör det här. Man brukar sila och passera fruktköttet men jag gjorde lite lätt för mig och mixade det istället. Det här är den godaste aprikosjuicen man kan göra. Meningen är att man späder ut med vatten efter smak men det gör inte jag. Jag tar många isbitar istället och dricker långsamt… Så himla gott!

 
Recept 2 liter koncentrerad
 
1 kg mogna aprikoser
1,5 liter vatten
3–4 dl socker
2–3 msk citronsaft
 

Gör så här

Dela aprikoserna och ta ut kärnan, häll i vatten i en kastrull och koka aprikoserna. Låt det koka i ca 20 minuter, skumma av allt eftersom. Mixa ihop allt till en krämig konsistens. Tillsätt sockret och koka i ca fem minuter tills sockret har smällt. Häll i citronsaften och rör om och ta bort från plattan.

Häll i rena burkar och förvara i kylen efter det har kallnat. 

Spädd ut med vatten efter smak. 

 

 

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *