Fläderblomssaft

 
Hemgjord fläderblomssaft är något som jag bara älskar. Jag har fallit för de vackra blommorna och den ljuvliga parfymdoften. Det är nog första året som jag har gjort flädersaft i så kopiösa mängder. Jag förbereder mig för den kommande vintern förstår ni. Jag häller saften i plastflaskor och fryser in för att njuta på vintern. Tänk er en mörk och kall vinterdag och ni öppnar en flaska av den underbara saften och en bit av sommaren sipprar ur.

Nej det är inte försent att plocka och göra saft! Jag har plockat dessa blommor igår för rekvisita. Så ut och plocka, de finns överallt.

Jag gör en enkel variant utan konserveringsmedel och fryser in i små plastflaskor. Det är väldigt smidigt. Jag använder blommorna inte bara för saft men även för bakning. Det blir mycket goda efterrätter kan jag avslöja.

Jag glömde nästan – kasta inte citronskivorna efter ni har silat saften. Citronskivorna ska vi göra en god marmelad av som vi sedan ska ha till ostbrickan 🙂
 
 
Recept 2,5-3 liter
 
50 st fläderblommor
2 kg socker
3 liter vatten
3 citroner

 

Gör så här

Tvätta blommorna och låt det rinna av på durkslag. Koka upp vattnet, tillsätt sockret och rör om tills det löst sig. Skär citronerna i tunna skivor och lägg dem i sockervattnet med fläderblommorna och rör om försiktigt. Lägg på locket och håll det sval i tre dagar. Rör om tre fyra gånger per dag. Sila av efter tre dagar, häll i plastflaskor och frys in.

Återigen – kasta inte citronskivorna efter du har silat. Jag kommer med ett recept på en god marmelad mycket snart!

 

  
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *