Grillad entrecote med russin-och örtsmör

Vad säger ni om jag säger ”Grillad entrecote med russin- och örtsmör” och härliga tillbehör.  Allt förbereds på grillen och det går snabbt också. Sätt dig ner vid detta bord och dröm dig bort till Italien. Dessa två olika smör funkar utmärkt med den grillade entrecoten.
Köttsaften och den rumstempererade smöret som smälter på köttbitarna gifter sig så bra ihop att du inte kommer sakna eller fråga efter annan sås. Detta russinsmör, min egen skapelse förresten, är verkligen överraskande god och jag hoppas ni provar den.
Recept
4 skivor entrecote ( ca 2,5 cm tjocka )
1 kg färsk potatis
300 g körsbärstomater
olivolja
salt, peppar
Russin- och örtsmör
200 g smör
50 g russin
2-3 kvistar rosmarin
Gör så här
Mixa smöret med stavmixer eller stöt på i morteln. Dela och blanda i hälften av smöret med finhackad russin och mixa lite till. Blanda resten med finhackad rosmarin.
Salta och peppra.
Gör så här
Koka potatisen i förväg och lägg i ett fat. Ringla över olja, lägg på grillen och grilla runt om ca 15 min. Blanda då och då.
Skär rumstempererad entrecote i bitar eller färdigskivade bitar, salta och peppra med grovmalen svartpeppar.
Grilla på direktvärme i ca 2-3 min till medium/medium rare 52-54˚C, medium/medium välstekt: 58–68˚C, välstekt/well-done Ta bort köttet från grillen, täck med folje och låt det vila ett par minuter innan servering. Under tiden grillar du tomaterna ett par minuter på varje sida. Salta, peppra.
Servera köttet med rumstempererade smöret.

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *