Ricotta pasta med auberginer och tomater

Idag har jag tagit fram recept på denna goda pastarätt. Vi tar och gör en lyxig pasta på en vanlig vardag eller helg. En krämig och färgglad pasta full med smaker.
Vi gör som italienare alltså. Krånglar inte till det och kör bara rena smaker. Vi är också mycket generösa med kärlek.
Ugnsbakade auberginer och körsbärstomater som exploderar i munnen i kombination med krämiga pastan gör livet till en njutning. Som grädde på moset – färsk basilika för den som verkligen lever för att äta.
Snabbt går det också så tveka inte att prova detta recept!
Recept 4 pers
250 g pasta
150 g ricotta
50 g parmesan
1 aubergine
400 g körsbärstomater
1 kruka basilika
olivolja
salt, peppar
Gör så här
Skär auberginen i små kuber, Lägg i en ugnsform med tomaterna, salta, peppra. Ringla över olivolja och rosta i ugnen i 200 grader tills de får fin färg. Blanda gärna ett par gånger.
Koka pastan i salt-vatten. Sila bort pastan men spara lite pastavatten.
Blanda ricotta i pastan och rör om. Tillsätt sedan auberginbitarna och tomaterna. Blanda försiktigt, späd ut med pastavattnet om det behövs. Tillsätt hackad basilika, salta, peppra och smaka av.
Riv över med parmesan och garnera med basilika.

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *