Röding med körsbärstomater och sparris

 
 
I betalt samarbete med Fiskars och deras nya Norden Steel stekpanna har jag tagit fram och tillagat detta underbara recept; ”Röding med körsbärstomater och sparris ”.
Härliga rödingsfiléer som stekts och sedan får sällskap i pannan med en skvätt vitt vin med körsbärstomater, krispig sparris och färsk dragon.
Röding är både en god och vacker fisk men det bästa är att det går så fort att tillaga en lyxmiddag. Rödingen och alla dessa färgglada tillbehör tillagades på under 30 minuter.
Allt tillagas i samma panna på ett delikat sätt i olika moment och behåller sin crisp. Vilken tillfredställande känsla man får när man lagar mat med köksredskap som fungerar och gör det som utlovats!
Till rätten kan du ha kokt potatis såklart. Själv brukar jag nöja mig och njuta av rätten som den är. Höll på att glömma att man bör ha en stor bit bröd för att rensa allt spad som finns i pannan.
Då blir det ännu lättare att diska 🙂
          
 
I början av 2019 utökade Fiskars den befintliga premiumköksserien Norden med en ny kollektion, Norden Steel. Serien består av grytor och stekpannor i rostfritt stål och är inspirerad av Fiskars gedigna hantverkshistoria och finska designarv. Norden Steel tillverkas i Fiskars fabrik i Finland. Pannan är behandlad med den revolutionerade mineralbeläggningen ThermiumTm som ger unika nonstickegenskaper, förhöjer prestandan och underlättar rengöringsprocessen. Visst gillar vi köksredskap som är lätta att rengöra!?
Mineralbeläggningen är dessutom helt fri från plast, vilket också är bra ur miljösynpunkt.
 
Norden Steel pannan är anpassad för att sjuda, koka och blanchera i och jag kan avslöja att den också har blivit favoritstekpannan här hemma. Vid tillagningen av denna rätt testade jag pannan ordentligt och den är underbar, kanske lite tung men den känns bara så rätt! Vem behöver en lätt aluminiumpanna i Teflon när man har denna!? Jag har även andra pannor men är alltid så rädd att jag eller familjemedlemmarna förstör teflonet. Nu behöver jag inte oroa mig.
Denna rätt fick mig att känna att våren är på gång. Kollade min egen sparrisodling men de vågar sig inte fram ännu men om några veckor ligger de nog i stekpannan! Längtar redan också efter skogen och svampplockningen och de svampomeletter som ska tillagas i denna underbara panna.
 

 

Recept 4 pers
 
4 st. rödingsfiléer
500 g körsbärstomater
500 g sparris
1 dl vitt vin
1 kruka färsk dragon
Salt, peppar
Smör och olja till stekning
 

Gör så här

Varm upp pannan. Stek sparrisen tills de börjar svettas. Salta, häll i lite olja och stek snabbt. Ta bort sparrisen från pannan. Stek fiskfiléerna på bägge sidor, 2–3 min och på skinnsidan först. Ta bort från pannan. Dela tomaterna och stek i pannan i någon minut, salta peppra, häll i vinet. Lägg på fiskfiléerna, sparrisen och hackad dragon. Stäng av plattan och låt allt i pannan småsjuda ihop en kort stund.

Servera gärna i pannan! 

 

 

 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *