Frasiga våfflor

 
Våffeldagen är här!
Solen skiner, det blåser ganska häftigt men man känner att våren är i luften.
Jag sätter igång och gör våfflor och kanske hinner jag njuta av ett eller två härute i solskenen. 
 
Visst äter man våfflor andra dagar och helger också men jag måste erkänna att de är lite godare just på våffeldagen. Fråga mig inte varför, det är bara så 😉 Jag som har gjort många olika recept för att få till den perfekta och frasiga våfflan förvånas igen. Kan det vara att det var ett tag sedan jag åt våfflor!?
Jag vill påstå att den här gången är de frasigare och godare än förra receptet. Det är kul att prova och hitta nya recept. Men är de frasiga eller inte? Det får ni reda på om ni provar och gör dessa 🙂
 
 
Älskar att ha färska bär och grädde med mina våfflor.
Tips – blanda lite sylt med jordgubbsskivorna så blir de godare och sötare. Visst ser de också mer vackrare ut!?
 
 
Recept 15 st. små våfflor
 
3,5 dl vatten
4 dl mjöl
3 dl grädde
1/2 tsk salt
 
smör till gräddning
 
Gör så här
 
Vispa ihop mjöl, vatten och salt. Låt det stå och vila i någon timme i bunken. Vispa grädden som vanligt och blanda ner i smeten. Blanda försiktigt ihop till en tjock men len smet. Hetta upp våffeljärnet, pensla med smör och grädda våfflorna gyllenbruna. Häll smeten i mitten av järnet så får du små våfflor. 
Lägg de gräddade våfflorna på galler så håller de sig frasiga.
 
Njut av våfflorna med vispad grädde, bär och honung.
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *