![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/12/gravadlax4_5c1c099b9606ee5115e639eb.jpg)
Gravad lax är ett måste på julbordet om ni frågar mig! Så himla enkelt och gott är det också. Det kräver bara lite förkärlek i frysen sedan är den redo att kryddas för sedan ligga i kylen och gotta sig.
Jag som älskar lax i alla former ska prova grava och experimentera med olika smaksättningar framöver.
Detta är enligt Arlas recept då jag har fått äran att vara med på julkalendern.
![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/12/gravadlax6_5c1c09fd9606ee50e09b8892.jpg)
Pepparotskräm och kavring 🙂
Ni måste bara prova att göra det här krämen. Ni kommer att älska den!
![](https://www.kitchenofanna.se/wp-content/uploads/2018/12/gravadlax5_5c1c0abdddf2b324bcf74cc1.jpg)
Pepparrotskräm
2,5 dl crème fraiche
1/2 dl majonäs
2 msk riven pepparrot
vitpeppar
Gör så här
Rör ihop crème fraiche, majonäs och blanda ner finriven peppparrot och vitpeppar.
Rör om och smaka av.
2 reaktioner på ”Gravad lax”
Med en matsked Akhtamar tror jag nog den gravade laxen kommer bli ännu bättre 🙂
Hej Johnny,
håller helt och håller med dig! just den här är den vanliga sättet att göra och man kan lägga till sin egen touch 🙂
God Jul och Gott nytt år/Anna