Focaccia

 
Kan lova att det doftade helt underbart i köket idag 🙂
Dessa ganska lättbakade focaccia toppades med allt som jag älskar och får en skjuts in i ugnen. Jag blir alltid så himla glad av just brödbakning. 
För bästa resultat tycker jag degen ska få jäsa i kylen under natten men har man bråttom som jag hade idag så bakar du ganska snabbt. Har man degen i kylen över natten så behöver man heller inte så mycket jäst och smaken blir så mycket bättre.
 
 
Till topping så bakar jag alltid mina tomater i ugen som blir sötare och goda. En annan favorit topping är stekta  auberginer och zucchini med rosmarin. 
 
 
Recept
 
400 g vatten
10 dl mjöl
20 g jäst
2 msk olivolja
1,5 tsk salt
 
Topping
 
300 g körsbärstomater
Färsk basilika, timjan
3 vitlöksklyftor
1 röd lök
olivolja
flingsalt, peppar
 
Gör så här
 
Smula ner jästen i en bunke och blanda med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl och mixa i fem minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek.
Skär löken i cirklar, lägg med tomaterna i en ugnform, ringla över olivolja, salta, peppra och baka i ugnen i 30 minuter i 200 grader. 
Dela degen till fyra formar, tryck små gropar med fingertopparna, låt det jäsa i 10 min till. Toppa med tomater, lök och örter, tunnskivade vitlöksklyftor, ringla över olivolja, salta, peppra och grädda mitt i ungen i 250 grader tills de får fin färg.
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *