Vininkokta kalvlägg

 
Vininkokta kalvlägg som har gottat sig i ugnen i lugn och ro. Detta är en höstlig superrätt utan ansträngning. 
Älskar alla såna grytor och rätter som man bara tillagar i gjutjärnskastrull eller lergryta. Det är den bästa delen och kan trösta mig i kyliga dagar.  Ta fram och börja laga!
 
 
Härliga tomater från trädgården 😉
 
 
Recept
 
1,5 kg kalvlägg
4 dl vin
2 dl buljong
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
2 rosmarinkvistar
salt, peppar
1 msk mjöl
2 msk tomatpuré
olja och smör till stekning
 
Gör så här
 
Salta och peppra köttet och börja steka tills det får färg. Tillsätt tomatpurén, mjöl, rosmarin och rör om så allt blandas ihop. Krossa vitlöken med en kniv (med platta sidan) och lägg i grytan och släng i lagerbladen likaså. Häll i vinet och låt buljongen göra vinet sällskap, lägg på locket och tillaga i ugnen i ca 4 timmar i 175 grader. Ta ut och låt det vila en stund tills du fixar tillbehören.
Som tillbehör kan man ha hasselbackspotatis och rostade tomater. Dessutom får man det godaste köttsspadet från köttet i grytan och slipper att koka sås separat.
 
Garnera med granatäppelkärnor och rucola sallad.
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *