Gnocchi

 

Efterssom jag är potatisälskare så älskar jag såklart potatisgnocchi också. Inte så komplicerad att göra och kan varieras och serveras på så många olika sätt. 

Så enkelt som med brynt smör, smörsteka, med tomatsås och mozarella och parmesanost…
Jag har gjort en variant med smörstekt blandsvamp, grönkål och parmesan. Det är en vegetarisk variant och supergod. Den är så pass mäktig och full med smaker från härliga svampen och en massa snö i form av permegianoragiano 😉
 
Jag har tagit blandsvamp som jag har plockad häromdagen men ta det ni gillar själva.
 
 
Recept 4 pers
 
3 stora potatis
300 g blandsvamp 
1 dl parmesanost
3 stjälkar grönkål
1 gul lök
2 dl grädde
3 dl mjöl
1 ägg 
salt, peppar
olja, smör till stekning
 
Gör så här
 
Koka potatisen med skalet på tills den är mjuk. Låt det svalna lite, ta bort skalet och pressa med potatispress. Tillsätt ägget och mjöl, salta och arbeta ihop till en ganska fast deg. Dela i 6 runda bollar och rulla till fingertjocka längder, skär i 3 sm låga bitar. 
Mjöla och pressa med baksidan av gaffeln. Smörstek svampen och löken tills de får färg. Tillsätt grönkålsbladen, häll i grädden. Salta, peppra, smaka av, låt det puttra lite. Koka gnoccin men inte så många åt gången. De är färdiga när de flyter upp till ytan.
Lyft upp dem och lägg i svampsåsen, blanda försiktigt, riv på rikligt med parmesan.
 
Njut!
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *