
Jag älskar pasta,
det går att tillaga pasta på så himla många olika varianter och det är aldrig tråkigt. Denna gång får bli vegopastarätt med färgglada rostade tomater, en skvätt vit vin, en massa olivolja, parmesan och underbar vacker basilika som doftar så himla gott. Hur enkelt som helst och supergod. Dessutom blir man så himla glad av färgerna, eller hur?
Vill ni ha lite hetta i pastan så kan ni ha lite färsk chilli till, om inte kör bara som det står.

Recept för 4 pers
Spagetti för 4 pers
400 g små tomater ( olika färger)
2 klytor vitlök
1 dl vit vin
0,5 dl olivolja
1 dl riven parmesan
salt, peppar
basilika
Gör så här
Tvätta tomaterna, lägg i en ugnsfat, finhacka vitlöken och häll i, ringla över olivolja, salta, peppra och baka i ugnen 150 grader i ca 2 timmar.
Den är färdig när tomatera har blivit lite skrynkliga och fått lite färg.
Koka pastan i en stor kastrull och börja med såsen. Ta ut tomaterna från ugnen och häll i vinet och lägg i ugnen i ett par minuter. När pastan är klar, sila den snabbt och häll den direkt i såsen. Spara lite pasta vatten om såsen är för tjock. Blanda i parmesan, basilikablad och lite pasta vatten om det är för torrt. Salta och peppra efter smak om det behövs.
Rör ihop försiktigt och garnera pastan med riven parmesan, olivolja och basilika.
Med respekt för den goda såsen i ungsfatet rekommenderar jag er att torka med en bit bröd som sedan skall inmundigas 😉