Höstiga rönnbärsdrinkar

 
Hej på er,
 
det där med att ha matbilder och smakkombinationer i huvudet så att man känner sig nästan besatt…
det var detta som ville bli till senaste veckan och nu ser ni det. Det är lite av en mysig, höstig och varm bild. En mycket inbjudande bild där man antingen sätter sig framför kaminen och njuter av tillvaron eller så slänger man på sig en varm filt och sätter sig i verandan och njuter av hösten och inser att alla är vi en del av moder naturs eviga förvandlingar. Där kan man sitta och bli lite filosofisk av sig och samtidigt njuta av dessa härliga rönnbärsdrinkar.
 
Jag hoppas att ni tycker att jag har jag lyckats förmedla något till er alla.
Dessa underbara glas finns på cervera (detta är ingen reklam!).
 
 
Det här är rönnbärdrinkar som sagt. Bären skördas bäst sent på hösten då de är lite mindre beska i smaken. Går utmärkt att frysa in också. De blír rent av ännu sötare efter att ha varit infrysta.
 
Detta var ett av mina vilda experiment och det blev tom godare än vad jag förväntat mig. Förutom att det är mycket enkelt att tillaga är det också mycket nyttigt enligt det jag läst. 
Jag provade dricka både varm och kall och gillade bägge alternativen. Föjl receptet och spädd ut det med loka eller bubbel. Nästa gång så ska jag prova att smaksätta med lite muskotnött eller kanel eller med ingefära. Det är en smakfråga så våga prova själv.
 
Recept
 
3 dl vatten
3 dl rönnbär
1,5 msk honung
 
Gör så här
 
Koka vattnet och ta bort det från spisen. Häll i  honungen och rör om. Tvätta bären och häll dem i vattnet. Låt det svallna lite och mixa ihop. Sila och spädd ut med vatten.
 
Lycka till!
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *