Smörgåstårta

En smörgåstårta på nationaldagen.
Denna gång med annorlunda utsmyckning än jag brukar göra. Lite mer stilrent om man kan kalla det? bra med variation och framför allt att jag lär mig också. Tårtan är godast om det har stått och vilat en dag innan man ska äta.
Prova gärna detta recept, helt underbar och fruktansvärt gott!!!
Fyllning
250 g crème fräsch
250 g majonnäs
2 burkar tonfisk i olja
pepparot
vitt peppar
citronzest
Bottnen
24 skivor bröd
100 g majonnäs
250 g crème fräsch
50 g ärtskott
150g kallrökt lax
200g räkor
 Gör så här
Sila bort all olja från fisken, finriv pepparroten, blanda alla ingredienserna till fyllningen och smaka av. Vill man ha mera citron, pepparrot, peppar så kan man tillsätta efter egen smak. Fyllningen kan man göra färdig i förväg och ha i kylskåpet.
Skär kanterna på brödet och ena sidan av kanterna så att det får rundform, ställ fyra bitar på ett fat. (som man ska servera i sedan). Bre på fyllningen och fortsätt bygga upp tårtan på sex lager. Varva varannan tårtvåning med lax och räkor.
 Har man den inne i ett dygn så blir den som godast.
Plasta in tårtan och låt det gotta sig kylskåpet och garnera strax innan serveringen. Blanda majonnäsen och crème fräsche och bre på hela tårtan en gång, lägg i kylskåpet. Efter en stund bre på resten så att inte brödet syns.
Garnera runtom tårtan med ärtskott, rulla laxen i små rosor och lägg tillsammans med räkorna så att det ser vackert ut.
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Smörgåstårta”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *