Blåmusslor med en skvätt konjak

Recept
 
1 kg blåa musslor
5 msk olivolja
1 stor finnhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, tunn skivade
400 g färska körsbärstomater
1 liten urkärnad och finhackad chili
1/2 dl konjak
1 dl grädde
saft av en halv citron
salt och peppar efter smak
grovhackad persilja, koriander
 
 
Gör så här
 
Kolla musslorna en och en, tvätta och kasta dem som har öppnat sig.
Fräs löken, vitlöken och chilin i olivoljan utan att det får färg. Häll i tomaterna och låt det gotta sig en stund. Häll i konjaken och låt det koka upp snabbt. Häll i musslorna, grädden, lägg på locket och koka på hög värme ett par minuter bara.
Blanda försiktig och ta från värmen.
Garnera med örterna och servera omedelbart – och hör ni!  glöm för Guds skull inte baguetterna!!!
Receptet på mina baguetter hittar ni här.
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *