Kryddiga päron

Hej på er,
 
kryddiga och förföriska!!!
idag har jag kokat päron i kryddig lag av kanel, vaniljstång, kardemumma och saffran som ger en mycket fin färg. Doften av kryddorna av lagen som spred över hela köket gör så att man blir såhär lagom redo för julen.
Saffranet är bara ett måste om ni frågar mig för det lilla extra. Med lite glass eller grädde till så kan man imponera på vem som helst, jag lovar.
Vad gäller smaken så garanterar jag att det är förföriskt gott 😉
 
Recept
 
Päron 3-4 (hårda)
6 dl vatten
3 dl socker
1 vaniljstång
1 kanelstång
2-3 hela kardemummakärnor
0,5 g saffran
 
Gör så här
 
Häll alla kryddor, vatten, socker, kardemumma, snitta vaniljstången, skrapa ur allt, lägg i en kastrull och börja koka upp. Skala päronen, lägg i lagen och småkoka i ca 40-45 min om päronen är stora men förkorta koktiden om de är små. Vänd då och då. Koka tills de är mjuka. Ta upp päronen från lagen och låt dem svalna, koka upp lagen lite till så att det blir lite tjockare.
Ringla över det goda kryddiga lagen över päronen innan serveringen.
 
Det är ingen idé att motstå vissa frestelser, eller hur?
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *