Cheesecake to die for!

 
Recept 12 bitar
 
Botten
 
100g smör
200 g digestivekex
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen nejlika
 
Fyllning
 
500 g mascarpone ost
5 dl grädde
1,5 dl socker
1 st vanilystång
 
Jordgubbar
 
200 g jordgubbar
1 dl socker
 
Gör så här
 
Smält smöret och låt det svalna. Mixa det med kexen i en matberedare med kanelen och nejlikan. Tryck ut i en form med en löstagbar kant, ca 20 eller 24 cm i diameter. Grädda i ugnen i 120 grader tills kexbotten får lite färg. Ta ut och låt det svalna. Under tiden skapa ur vanilji från vaniljistången och vispa med osten och sockret. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i ostblandningen. Häll smeten i formen och låt det stå i frysen för att stelna i ett par timmar.
Blanda jordgubbarna med sockret och koka ihop i en kastrull i ca 10 minuter under lock. 
 
Servera jordgubbarna rummstempererad med chessecaken (kan användas även andra bär). 
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *