Laga mat ute i trädgården

Det här med att laga mat utomhus är något som jag verkligen älskar.

Man kan grilla och laga en hel del på grillen istället för att stå vid spisen. Exakt så gör jag nu när det är så vackert väder mitt i min trädgård under en parasoll där jag har placerat min grill och ett arbetsbord med alla ingredienser för middagen som skall tillagas.

Alldeles i närheten så har jag mitt kryddland med alla örter och sallader som jag bara älskar. Då springer jag och hämtar det jag behöver och kryddar min mat direkt. Det är rena rama lyxen för mig och de små saker som gör mig lycklig helt enkelt.

Jag tipsar om min godaste potatissallad med en massa färska örter, min veggie- xorovats som är grillade grönsaker och ett måste när en armenier grillar.

En stor bit flankstek som går snabbt att grilla på bara några minuter då får man en fin stekyta och fin rosa inuti.

Potatissallad
1 kg potatis
basilika, persilja,
koriander, salladslök
1/2 dl olivolja
salt, peppar
Gör så här
koka potatisen i saltvatten tills det blir mjuk, dela sedan i mitten och lägg i en stor skål. Grovhacka de färska örterna, salladslöken ( en stor näve grovhackade örter) och häll i med olja i skålen. Salta, peppra och blanda väl försiktig.
Veggie- xorovats
2 st. auberginer
1 gul paprika
1 röd paprika
3 tomater
2 gula lök
1 msk smör
2 msk olja
salt, peppar
1 tsk paprikapulver
färska örter som basilika, persilja, koriander ca 1 dl
Gör så här
Grilla alla grönsaker på grillen på direkt värme. Vänd om då och då så att det blir jämn grillat. Skär löken i tunna skivor och stek i en panna på grillen med lite olja och smör. Skala alla grönsaker under tiden, grovhacka och
lägg i pannan med löken och rör om. Salta, peppra, häll i paprikapulver och de finhackade örterna.
Flankstek
700 g flankstek
1 tsk paprikapulver
1,2 tsk svartpeppar
3 msk olivolja
1,2 salt
Gör så här
Blanda alla kryddor med olivolja till en marinad och gnid in det i den rumstempererade steken. Grilla på direkt värme snabbt och bara ca ett par minuter på varje sida. Ta bort köttet från grillen och låt det vila en stund innan du skär.
Skär köttet, salta och peppra, ringla lite olivolja på.
Hör ni! –  ut och grilla nu och njuuuut!
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *