Hej på er,
det här är ju så himla gott och lite speciellt. Jag har grillat en hel kyckling med min älskade smör, min aprikossmör, som jag hade med fisken som jag tävlade i Paris, kommer ni ihåg det?
Det här tar lite längre tid än om man skulle grilla kycklingbitar men det här blir saftigt och mört och framförallt gott.
Aprikossmöret gör att det blir lite söt och kycklingen får en härlig färg av det på grillen.
Färskpotatis till den grillade kycklingen och ett glas vit chardonnay från Conosur gör det här till en härlig smakupplevelse.
Jag älskar Conosurs viner för att de är goda och prisvärda. Rekommenderar er att prova.
Recept
1,3 kg färsk kyckling
1,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
Aprikossmör
50 g rumstempererad smör
2 färska aprikoser
Gör så här:
Salta kycklingen och krydda med paprikapulver. Mixa smör med aprikoser. Lyft upp skinnet på kycklingbröstet och peta in smöret och fördela det jämnt. Spara lite smör för att pensla på kycklingen. Lägg kycklingen på grillen men inte rakt över glöden, lägg locket på. Pensla på med smöret då och då. Grilla tills inne temperaturen når ca 80 grader. Vid denna temperatur är kycklingen genomgrillad men ändå saftigt. Jag kör med min OBH Nordica köttermometer.
Så himla gott!
2 reaktioner på ”Grillad kyckling med aprikossmör”
Aprikossmör låter spännande!