Smördegsgifflar med nutella och choklad fyllning

 
Hej på er,
 
Tveka inte! – hemgjord smördeg är bäst!!!
 
Den är så mycket godare, krispigare och helt underbar att baka med. Resultatet behöver jag liksom inte ens tveka att säga, det är mumsigt och värt varenda minut man har lagt på. Och det är många minuter alltså.
Med detta underbara smördeg så kan man baka piroger, paj, gallette, gifflar mm. Det bara ha i frysen och ta fram och lägg i kylskåpet kvällen innan man ska baka. Så det lönar sig att göra en stor sats och ta fram vid behov.
 
I hemlandet bakar man den armeniska traditionella kakan av denna typ av smördeg som heter Gatha och finns överallt att köpa. På högtider finns det dukat hos varenda familj.
Det kommer så småningom på bloggen så klart.
 
Nu har jag bakat gifflar av min smördeg och fyllt dem delvis med choklad på 60% och delvis med Nutella.
Jag ääälskar ju choklad!
Jag behöver visst inte beskriva hur onyttigt gott det var eller!?
 
Det avnjöts med lite svart kaffe på söndag morgon 😉
 
Receptet på min smördeg kommer så småningom.
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *