Pannacotta med röd rubin täcke

 
Det här kan lätt bli en nyårsdessert. Lätt som en plätt, går att göra dagen innan och är ju både vacker och gott.
Extra sött att servera i små burkar tycker jag, fiffigt!
 
 
Recept
 
6 dl grädde
1 dl gelésocker
50 g finnhackad vitchoklad
1 vaniljstång
1 blad gelatinblad
 
Granatäppeltäcke
 
1,5 dl skaftet av färsk granatäpplen
1/2 gelatinblad
granatäppelkärnor för garnering
 
Gör så här
 
Blanda grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i grädden. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.
Ta kastrullen från plattan, ta ut vaniljistången och blanda i chokladen. Blanda i även gelatinbladet som har legat i kall vatten i ett par minuter. Blanda igen och häll pannacottan i små burkar. Stäng burkarna och låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
 
Kärna ur granatäpplen och pressa saften med en sked genom en sil.
Värm upp lite granatäppelsaftet på spisen och tillsätt redan blottlagda gelatinbladet. Låt det svalna lite och häll över panacottan. Låt det svalna och lägg i kylskapet.
 
Garnera med granatäppelkärnor.
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *