Hej på er!
Jag bakade den här körsbärspajen igår och kan säga att den är otroligt gott. Många har frågat efter receptet så här kommer den.
Som ni ser så har jag lekt med färgsättningen på bilderna och redigerat hel vilt och har faktiskt ingen aning om det är rätt eller fel? ska det vara såhär eller om jag har gått för långt? själv tycker jag om mörka bilder.
Ni som är duktiga och kan mer kan gärna ge mig feedback!
Recept pajdeg
3,5 dl mjöl
120 g kall smör
1 dl florsocker
1 äggula
Fyllning
1 liter körsbär utan kärnor
2 msk socker
1 msk potatismjöl
4 st äggvitor
1/2 dl socker
Gör så här
Kör mjöl, smör och florsocker i en matberedare snabbt, tillsätt sedan äggulan och blanda till en smidig deg. Täck degen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen tunt och klä pajskalen som 24 cm stor. Blanda sockret och potatismjölet med körsbären och häll i pajskalen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills kanterna på pajdegen fått fin färg.
Låt pajen svalna och under tiden vispa vitorna med sockret till en hårt maräng. Spritsa marängen på pajen och grädda snabbt i ugnen med öppen lycka tills marängen får lite färg. Det går snabbt så vakta hela tiden.
Sikta men florsocker och garnera med körsbär.
2 reaktioner på ”Körsbärspaj med marängtäcke”
Blir inte pajdegen blöt när man gräddar pajen? Gjorde en liknande paj med jordgubbar och degen blev bara mjuk av all bärsaft som rann och marängen blev bara mjuk.