Surdegsvåfflor

 

Hej på er alla mina läsare, ni som följer och tror på mig och blir inspirerade av mig.

 
Som ni ser så är jag inte den mest aktiva bloggare som ni känner till men om ni följer mig på instagram (med namnet Kitchenofanna) så ser ni nog att jag uppdaterar där betydligt oftare med bilder på det jag lagar och bakar.
 
På vardagarna är det ganska tajt med tid och då hinner jag inte att jobba så mycket med bloggen och lägga inlägg, men jag lagar mat och bakar som vanligt för det ger mig energi och jag blir så otrolig lycklig av det.
Jag älskar det helt enkelt och hoppas jobba med det en vacker dag. Jag kommer dit på något sätt ska ni se!
 
Jag kan sitta och prata om matlagning och bakning hur länge som helst, stackars dem som får sitta bredvid mig då. Nej så jobbig är jag inte, jag är ganska blyg av mig men slappnar av när jag pratar om mat.
Jag får alltid feedback och får höra att jag borde jobba med det här för att jag är sååå duktig på det!
Tack till alla som tror på mig och ger mig feedback 😉
 
Ni vet att jag bakar surdegsbröd och ääälskar det. Jag bakar bröd, bullar och häromdagen surdegsvåfflor på våffeldagen. Min inspiration kommer från surdegsbrödkungen Sebastien Boudet.
För ett par veckor sedan så gjorde han surdegsvåfflor på Nyhetsmorgon på tv 4 och jag var ju bara tvungen att prova göra för det lät ju så gott!!!
 
Jag har använt mig av Sebastiens våffelrecept men istället för jäst så har jag i 200 g surdeg i smeten.
Jag förberedde våffelsmeten på morgonen och lätt den vila och bubbla i rumstemp och gräddade dem när jag kom från jobbet vid fyra.
Jag la mina färdiggräddade våfflor i ugnen för att hålla dem varma och frasiga. Det går utmärkt även att frysa in våfflorna och värma dem sedan i ugnen vid behov. Jag gillar inte Micro.
Det blev helt underbara våfflor. En del åt vi med smetana, kaviar, röd lök och toppad med dill. Resten åt vi med vispad grädde och färska bär.
 
Ni måste prova göra det här och berätta gärna hur det gick!
Receptet finna på www.recept.nu
 
 
Lycka till 😉
 
 
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Surdegsvåfflor”

  1. Det är aldrig tråkigt att sitta bredvid dig och prata mat och bak, tvärtom så kul att prata med en som har samma intresse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *