Små getostpajer med ugnsbakade fikon med honung och rostade valnötter

 
 
 
 
Vaknade i morse och funderade på vad jag ska baka som jag har inte gjort tidigare. Något spännande och nytt både för mig och er. Att jag älskar goda ostar och vin är inget nytt men det kan vara lite trist att äta på samma gamla sättet med marmelader och kex.
Härom dagen hade jag köpt fikon och viste inte riktigt vad jag ville göra med dem så vi åt upp dem som de var.
Men idag när jag vaknade så visste jag exakt vad jag ville göra med de som var kvar.
Jag gick och fantiserade hela morgonen och hade en bild i mitt huvud på en liten paj med getost, sedan ugnsbakade fikon och på det skulle jag ringla över söt honung och lite Crunch-rostade valnötter. Ni vet hur svag jag är för små pajer. Jag bakar hellre små än stora pajer. De är såååå söta!!!
Pajskalen ville jag ha lite annorlunda och har i rågmjöl, mjöl och mandelmjöl för att få lite rustig karaktär på det hela. Jag tror att det passar med osten och fikonen bättre.
Det här var mycket lätt att göra och jag tycker verkligen att ni ska prova baka 😉
Det här kan lugnt ersätta ostbrickan ikväll och glöm inte vinet!!!
 
Här kommer receptet
 
Recept för 4 små pajer
 
75 g smör
1 dl rågmjöl
1/2 mjöl
1 dl mandelmjöl
1-2 msk vatten
 
Fyllning
 
200 g getost
1 msk honung
2 ägg
 
4 st fikon
1 msk honung
 
honung och rostade valnötter till garnering
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Mät upp alla mjölsorterna, blanda och häll på bakbordet. Smula smöret och mjölet med fingertopparna
tillsätt sedan vatten och blanda till en smidig deg.
 
Kavla ut degen tunt och klä pajformerna och låt det vila i frysen i ca 15 minuter. Jag tycker att pajskalen blir finare och håller sin form bättre då. Ta ut pajskalen och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut dem och låt dem vila en stund.
Blanda alla ingredienserna i fyllningen i en mixer och kör snabbt tills det blir en jämn ostsmet. Häll getostsmeten i pajskalen och baka pajerna tills de har fått lite lätt gyllenebrun färg. Ta ut och låt det vila en stund.
Under tiden kan ni dela fikonen på längden i klyftor, lägg på en ugnsform, ringla över honung och baka i ca 5 min i ugnen på 250 grader. Det går snabbt så håll koll på det.
Garnera pajen med ugnsbakade fikonklyftorna, ringla över honung och rostade valnötter.
 
 
Lycka till 😉
 
 
 
 
 

 
 
 
  
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *