Hemgjord granola

 
Det har blivit riktigt poppis att fixa egen müsli och ännu mer – granola. Müsli är ju bara blanda det man vill och tycker är gott. Det innehåller havregryn, kokosflarn, nötter, russin, olika torkade frukter och bär.
Granola blandar man på samma sätt men man rostar nötterna och havregrynen i ugnen efter man blandat massan med lite vatten, olja och honung.
Till skillnad från den färdigköpta har man koll på sockret och blandar precis det man gillar och det älskar jag. 
 
Det är mycket lätt att göra och uppskattas av alla som älskar äta frukost. Det är ju absolut viktigaste måltiden på dagen.
I min granola som jag fixade igår hade jag även i torkade äppelringar som jag delade i små bitar. Jag torkade äppelringarna med min torkmaskin som jag torkar bla. svamp i. Ringarna har jag kört snabbt med mandolin så att det blir jämna och tunna ringar.
 
Man kan torka andra frukter och bär också. Jag rekommenderar er verkligen  att skaffa en tork för er som älskar att plocka svamp eller har en trädgård med en massa fruktträd. Ni kommer att ha användning av den på hösten -tro mig! Min torkmaskin heter EVERMAT och finns att köpa på nätet. Jag har haft den i många år och jag älskar den.
 
 
Jag tänker fixa min granola i små påsar eller burkar och ge bort som en liten gåva också. Ett tips bara.
 
recept
2 dl havregryn
2 dl råg flingor
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
1 msk solrosfrön
1 msk pumpafrön
10 st torkade hackade aprikoser
2 dl torkade äppelbitar
1/2 dl gröna russin
1/2 dl bruna russin
 
honungsblandning
1/2 dl vatten
2 msk rapsolja
3 msk honung
 
Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda havregryn, råg flingor, nötterna, solrosfröna, pumpfröna och bre ut det på bakpapper på en ugnsform.
Blanda ihop allt med honungsblandningen och ringla över havremassan. Låt det rosta i ugnen ca 20 minuter och blanda under tiden då och då.
Ta ut och låt det svalna. Blanda sedan resten av ingredienserna och häll i en glasburk.
 
Ni måste bara prova. Det är ju busenkelt.
 
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

4 reaktioner på ”Hemgjord granola”

  1. Hej rara gulliga Anna. Vilka fina härliga recept.Jag blir så inspirerad. Allt kanske jag inte kan pröva, men jag försöker efter bästa förmåga. Jag har ju recepten kvar. Du är bäst, även hemma hos oss. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *