Paj med zucchini, cherry tomater och feta ost

 
Jag skördar fortfarande zucchinin och körsbärstomater från trädgården. Det är väl sommar än så länge i alla fall. Jag har massa härligheter från trädgården och tänkte att jag ska göra en paj. Jag älskar kombinationen med det gula zucchinin och röda Cherry tomaterna, feta osten  och sedan blommiga oreganon.  

Jag älskar pajer för att det lätt att göra vegetarisk eller med kött. Just den här blev vegetarisk för att jag bara ville känna smaken av mina egna grönsaker i pajen.

Det är mycket smidigt att baka små pajer och frysa in dem.

Pajdeg

125 g kall smör
3 dl mjöl
2-3 msk kall vatten

Fyllning

2 små zucchinin
2 stora lök
2 msk olivolja
100 g feta ost
6 Cherry tomater
Salt och peppar efter smak
 
Mjölkblandning
 
4 dl mjölk
3 ägg
1 msk mjöl
2 dl riven ost
salt och peppar
 
Gör så här
 
Smula ner smöret i en bunke med mjölet, häll i vattnet och arbeta snabbt ihop röran till en deg. Knåda inte degen.
Kavla degen till en cirkel och lägg den på ett pajskal med hjälp av en kavel. Nagga bottnen med en gaffel innan du lägger i fyllningen. Lägg pajformen i frysen och börja med fyllningen. Dela löken och skär i tunna skivor. Skär zucchinin i runda tunna skivor.
Stek löken och zucchiniskivorna ihop snabbt tills de fått en lätt stekyta. Salta och peppra efter smak. Blanda alla ingredienser till mjölkblandningen och vispa lätt med en handvisp till en klumpfri smet. Ta ut pajskalen från frysen, lägg i fyllningen, häll över mjölkblandningen. Dela tomaterna i mitten och lägg på snyggt på pajen och grädda mitt i ugnen, 220 grader i 30-35 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Ta ut den efter 30 minuter och smula feta osten över pajen. Man kan lägga ett par färska kvistar av oregano mitt på pajen som dekoration.
Pajen ska vila en stund innan man skär den.
 
Servera gärna med sallad!
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *