Sommarfräsch sallad

 
 
Man äter mycket sallad under sommaren för att det är lätt att slänga ihop. Nu finns det så mycket olika sorters sallader i butikerna att välja mellan och man kan till och med blanda som man vill.
 
Man kan ha denna goda sallad till grillat, kokt, stekt. En stor skål av sallad på midsommarbordet passar utmärkt. Dressingen är min favorit eftersom jag gillar både heta och syrliga smaker men chilin kan uteslutas om man inte gillar hetta.
Dressingen går använda till andra sallader och varför inte till pastasallader. Jag har provat och det är mycket gott. En sådan sallad är god att äta med en god bit surdegsbröd som lunch om man inte orkar äta så mycket i värmen.
 
Jag sliper köpa sallad då jag har jag min egen, från min trädgård. Jag har plocksallad och blandsallad som växer så fint. Jag har dagsfärsk sallad inför varje måltid. Älskar känslan att gå ut och plocka mina egna kryddor och sallader.
 
Sallad med dressing
150 g blandad sallad
1 dl grovhackad salladslök
1 dl tunnskivade rädisor
1 liten färsk finhackad chili
1 äpple tunn skivat
1/2 dl olivolja 
1 tsk Dijon senap
saft av en citron
flingsalt och peppar efter smak
 
Blanda alla ingredienserna till dressingen och låt den stå en stund. Häll dressingen på salladen och blanda.
Lägg upp salladen på ett fat.
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *