Kärleksmums med sting av konjak

Det här är mycket goda chokladrutor, mumsmums eller kärleksmums. Den har många namn! Här kan man variera smaken mycket, om man väljer att göra med mörk choklad istället för kakao får man helt annan smak. (Eller både och). Jag älskar mörk choklad, så har jag alltid mörkchoklad i smeten. Chokladsåsen kan man också göra som man vill och jag har gjort den med mörkchoklad och lite armenisk konjak i. Den armeniska konjaken är vår stolthet. Jag har bakat i morse och nu finns det bara två bitar kvar. Så gott är det!

Recept

3 ägg
2 dl socker
120 g smör
1 dl mjölk
2 msk kakao
100 g mörkchoklad
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3.5 dl mjöl

Gör så här

Vispa ihop ägg och socker fluffigt i ca fem minuter. Smält smöret och häll mjölken däri. Häll det sedan i ägg blandningen. Smält chokladen och häll i det med. Blanda de torra ingredienserna och sikta det till sist i äggblandningen. Blanda med en slickepott försiktig till en slät smet utan mjölkpumpar.
Häll smeten i en smord bakform på 30 x 40. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna.

Chokladsås

120 smör
3 dl florsocker
0,5 dl ljus sirap
2 msk kakao
1/2 dl starkt kaffe
1 msk konjak (kan uteslutas)
en klick smör

Häll alla ingredienser i en kastrull och låt det koka på låg värme. Rör om då och då. Det är färdigt när det bildas stora bubblor under kokningen. Lägg i en klick smör, rör om och ta bort från plattan. 
Häll såsen över kakan och strö över kokos. Rekommenderar att göra en massa små håll i kakan med en grillpinne innan du häller chokladsåsen över. Kakan blir ännu saftigare och godare.
lycka till nu…
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *