Rosmarin marinerad kycklingben med saffransris

 
 

Recept för marinaden
 
10 st. kycklingben
1 kvist färsk rosmarin
1,5 dl olivolja
1,5 tsk salt
en tsk paprikapulver
 
Gör så här
Finnhacka rosmarin, häll i oljan tillsammans med paprikapulver och saltet till en marinad och låt kycklingbenen gotta sig ett tag. Grilla kycklingbenen i en ugnsfat mitt i ugnen i 200grader tills dem hat fått färg. Tar ca 35 minuter.
  
Saffransris
 
2 dl ris
0,5 g saffran
4 dl vatten
3 msk matolja
1/2 tsk salt
 
Gör så här
Börja med att tvätta riset ordentligt så att allt stärkelse försvinner. Häll oljan i kastrullen och stek riset med saffranet sakta tills riset blir lite glansig. Häll i sedan kokande vatten och salt, lägg på locket så får det koka i 10 minuter på medel värme.
Lyft upp locket och smaka av, häll i en skvätt vatten om det behövs. Stäng plattan och låt kastrullen stå och vila en stund.
 
 

Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

2 reaktioner på ”Rosmarin marinerad kycklingben med saffransris”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *