
Recept för marinaden
10 st. kycklingben
1 kvist färsk rosmarin
1,5 dl olivolja
1,5 tsk salt
en tsk paprikapulver
Gör så här
Finnhacka rosmarin, häll i oljan tillsammans med paprikapulver och saltet till en marinad och låt kycklingbenen gotta sig ett tag. Grilla kycklingbenen i en ugnsfat mitt i ugnen i 200grader tills dem hat fått färg. Tar ca 35 minuter.
Saffransris
2 dl ris
0,5 g saffran
4 dl vatten
3 msk matolja
1/2 tsk salt
Gör så här
Börja med att tvätta riset ordentligt så att allt stärkelse försvinner. Häll oljan i kastrullen och stek riset med saffranet sakta tills riset blir lite glansig. Häll i sedan kokande vatten och salt, lägg på locket så får det koka i 10 minuter på medel värme.
Lyft upp locket och smaka av, häll i en skvätt vatten om det behövs. Stäng plattan och låt kastrullen stå och vila en stund.
2 reaktioner på ”Rosmarin marinerad kycklingben med saffransris”
Oj så gott det ser ut. När kommer det efterlängtade receptet?
Hej, det kommer snart! jag lovar 🙂
/Anna