Stekt strömming Anna style

 
Recept
 
2 dl fullkorn bulgur grov
4 dl grönsaksbuljong
1 liten finnhackad gul lök
3 msk olivolja
salta efter smak
500 g Strömmingsfilé
1/2 dl matolja
1 tsk smör
2 msk rågmjöl
2 msk mjöl
Till garnering 1 dl smetana 2 msk röd kaviar, finnhackad dill och  citronklyftor.
 
 
Gör såhär
Börja med att hälla i olivoljan i kastrullen och stek löken. Den får inte få färg. Häll i sedan bulguren och stek den sakta tills den blir glansig. Häll i buljongen och lägg på locket så får den koka i ca 10 minuter. 
Häll i lite till mer buljong om det behövs, men inte för mycket för då blir det gröt. Ställ kastrullen åt sidan och låt den vila en stund.
Blanda ihop rågmjöl och mjöl. Salta och peppra fiskfiléerna, vänd i mjölblandningen och stek varje sida tills de fått färg. Vänd inte för ofta då går det lätt sönder.
Häll bulguren på en fat, lägg krispiga strömmingsfiler på det, garnera med smetana, röd kaviar, finnhackad dill och citronskivor vid sidan om.
 
 
Tips på att koka sin egen buljong.
 
Skär grönsaker som pasternacka, morot, fänkål, purjolök och selleri i småbitar. Fräs dem en stund i olivolja.
Häll så mycket vatten så att det täcker ordentligt och koka det med svartpeppar, vitpeppar, lagerblad och örter som man vill ha, så får man egen grönsaksbuljong. Koka tills grönsakerna gått sönder. Sila så är det färdigt. Man kan frysa in buljongen, antingen i isformar eller andra formar. De finns till hands när man behöver dem.
Prova så får ni se vilken skillnad det är, ni kommer aldrig mer köpa färdiga tärningar. 
 
 
 
 
 
 
Anna

Hej och välkommen till KitchenOfAnna.
Jag heter Anna och det är jag som skapar, lagar och fotar allt det ni ser här!

Här hittar du alla mina recept på min mat, bröd och söta bakverk.

Hoppas att du blir inspirerad, hungrig och vill sätta igång med hemlagat mat.

Kategorier

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *